Suruhanjaya Perjudian UK Menemui Tahap Rendah Masalah Perjudian
Toto

Suruhanjaya Perjudian UK Menemui Tahap Rendah Masalah Perjudian

UK telah menegaskan selama bertahun-tahun bahawa ia perlu membuat perubahan drastik kepada undang-undang perjudiannya untuk memaksa macau prize pengendali permainan menangani perjudian yang bertanggungjawab. Tetapi satu lagi tinjauan suku tahunan oleh Suruhanjaya Perjudian UK (UKGC) mendapati tahap ketagihan perjudian yang rendah.

Pengarah Eksekutif UKGC Tim Miller
Pengarah Eksekutif UKGC Tim Miller, yang menyelia penyelidikan pengawal selia permainan. Tinjauan baharu yang dijalankan oleh UKGC menunjukkan bahawa masalah perjudian terus hampir tidak wujud. (Imej: Racing Post )
Awal tahun ini, UKGC mengumumkan bahawa tahap pengguna yang jatuh dalam kategori “perjudian bermasalah” hanyalah 0.2%. Walau bagaimanapun, badan yang bertanggungjawab untuk memantau dan mengawal industri perjudian menambah bahawa ini adalah 50% kurang daripada setahun sebelumnya.

Penurunan itu – malah tahap 0.4% yang mendahuluinya – menunjukkan bahawa industri permainan telah berjaya dalam pengurusan protokol permainan yang SGP Hari Ini bertanggungjawab. Walau bagaimanapun, jika perlu ada lebih banyak bukti, laporan terbaru UKGC menunjukkan bahawa tahap masalah perjudian kekal pada 0.2%.

UKGC telah mengeluarkan hasil tinjauan perjudian bertanggungjawab suku tahunan terbarunya. Ia menjalankan temu bual telefon, mengumpul data daripada lebih 4,000 pengguna untuk mengira kejayaan program tersebut.

Pengawal selia tinjauan bergantung pada Indeks Keterukan Perjudian Bermasalah. Walau bagaimanapun, Perpustakaan Perubatan Negara AS telah berkata pangkalan data ini mungkin mengandungi beberapa ralat. Selain itu, UKGC hanya bertanya tiga soalan kepada peserta tinjauan.

Oleh itu, ia tidak menyediakan banyak titik data untuk mengira markah.

Tinjauan Mencari Kadar Rendah
Tinjauan mendapati bahawa masalah perjudian di kalangan lelaki hanya 0.3%, manakala untuk wanita, ia hanya 0.1%. Angka lelaki lebih rendah berbanding setahun yang lalu.

Angka bagi kumpulan umur 16-24 adalah 0.8%, meningkat sedikit daripada tahun lepas. Bagi kumpulan 25-34, kadar menurun kepada 0.3%, dan seterusnya kepada 0.2% untuk kumpulan 35-44. Tinjauan mendapati, bagi 596 responden dalam kumpulan yang berumur antara 45 dan 54 tahun, terdapat 0% masalah perjudian.

Dua kumpulan umur tertinggi, 55-64 dan 64 dan ke atas, mencerminkan kadar masing-masing 0.2% dan 0.1%.

UK Crack Down
Walaupun penemuan rendah, kerajaan UK dan UKGC menghabiskan banyak masa untuk mengolah semula industri permainan. UKGC juga memperuntukkan sumber yang banyak untuk membangunkan sistem baharu untuk mengukur Pengeluaran Sidney perjudian yang bertanggungjawab.

Penggubal undang-undang juga telah menghabiskan beberapa tahun yang lalu untuk menulis dan menulis semula undang-undang perjudian. Rancangan untuk membentangkan undang-undang baharu dijangka tahun lepas, tetapi apabila 2022 bergulir dan lebih banyak isu timbul, kelewatan baharu turut tiba.